Sommar i Göteborg

Posted by Hanna Danielsson on juli 27, 2018
Göteborg

Sommaren är den perfekta tiden att besöka Göteborgs stad och närområde. En stad med så mycket grönska kommer verkligen i full blom denna årstid och den härliga värmen gör att man vill tillbringa så mycket tid utomhus som bara möjligt.

Sightseeing med Paddan

En av de riktiga turistfavoriterna i Göteborg är att ta en tur längst stadens kanaler med Paddan. Med de härliga vyerna kommer man få höra om stadens historia från kunniga guider. Man passerar förbi några av de mest välkända platserna i Göteborg, som bland annat Operan och Feskekörka.

Vandra runt i Botaniska Trädgården

Botaniska Trädgården i södra delen av staden kan man enkelt och snabbt ta sig till med en spårvangstur, vilket också är en upplevelse man bör kryssa av medan man är i staden. Spårvagn 1, 7 och 8 stannar alla vid hållplatsen Botaniska Trädgården. Området är fyllt av växter och natur som alla kan upplevas dygnet runt. Det är varmt rekommenderat att ta med sig en riktigt kamera för att fånga några av naturens under. Saknar man en kan man titta runt i en butik som Cyberphoto innan man besöker staden.

Roligt på Liseberg

När det kommer till underhållning för både barn och vuxna är Liseberg det solklara valet i Göteborg. Här finns så klart åkturer som verkligen får adrenalinet att börja rusa, men det finns även lugna och trevliga attraktioner för de allra minsta att uppleva. Och är man ute efter en riktigt fin utsikt är Liseberghjulet det absolut bästa valet.

Shopping i Nordstan

Nordstan är en av Sveriges största köpcentrum och har både de stora kedjebutikerna och en mängd härliga småbutiker. Är man ute efter att få något att äta finns det även caféer och restauranger som kan still hungern eller sötsuget. Nordstan ligger också väldigt lägligt placerat nära både Centralstationen och Brunnsparken, de två största knytpunkterna för Göteborgs kollektivtrafik.