Vackra Kalmar

Posted by Hanna Danielsson on maj 26, 2013
Göta rike

Är Kalmar Göta rikes vackraste stad? Det är många som tycker det och som gärna återkommer till Kalmar om och om igen.

Vi är nog böjda att hålla med. Den unika staden har så mycket för oss turister. Den härliga blandningen av charmiga kullerstensgator, härliga bad och nutidens gallerior och restauranger gör att alla har mycket att välja mellan i Kalmar. Det går att göra trevliga rundresor i denna del av Göta Rike och du som inte har husvagn eller husbil kan hitta bra hotell här.

Ett tips är att bo i Kalmar och göra trevliga rundresor på östkusten och kanske avsätta en dag för att utforska Öland. Det är så enkelt att ta sig ut till den fantastiska fågel- och golfön tack vare Ölandsbron. Sveriges Nyckel är den största sevärdheten i Kalmar. Det vackra Kalmar slott fick sitt namn då Göta Rike till stora delar innehades av Danskarna.

Gränsen till Sverige gick i långa tider vid Kalmar och Kalmar Slott var ett bra skydd och en stark befästning. Om du vill läsa mer om Kalmar slott kan du gå till http://www.hotellkalmar.com/index.php?menu=sevardheter. Slottet ligger mycket vackert och har efter omfattande renoveringar blivit ett spännande äventyr för alla i familjen.