Arbetet med din trädgård i höst

Posted by Hanna Danielsson on augusti 11, 2022
Tips

Sommaren går mot sitt slut. Snart är det höst och det är dags att börja förbereda din trädgård inför vintern. Här får du lite inspiration inför kommande säsong.

Härligt nog är det inte bara vintern du förbereder din trädgård för på hösten, utan även kommande vår. Tänk dig att gå där bland dina hösttrötta växter och föreställa dig det nya blomsterhavet kommande år. Kom dock ihåg att gräva upp känsliga växter, som till exempel dahlia och pelargoner, som måste övervintra frostfritt. Det är bra om du inte är för noga med att städa bort vissnade växtdelar ur din trädgård. Spara gärna fröställningar till småfåglar och andra djur att äta av och använda som krypin under kalla dagar. Det hjälper till att öka mångfalden och därmed blomningen i din trädgård.

Lökväxter sätts från och med september

Det finns en uppsjö av lökväxter som du kan handla på nätet. De som kommer upp tidigast på våren, som exempelvis snödroppe och scilla ska du plantera vid samma tid som de lökväxter som blommar senare. Narcisser och tulpaner blommar från och med maj, medan allium och liljor blommar från och med juni ända fram till hösten. Du kan alltså med hjälp av en uppsättning lökväxter få din trädgård att blomstra hela säsongen, år efter år.