Hitta din träningsform

Posted by Hanna Danielsson on juni 05, 2020
Okategoriserade

Alla mår vi bra av fysisk aktivitet och träning av någon form. Det stärker kroppens muskler, leder, ligament och inte minst skelettet. Men dessutom har träning positiv effekt på vårt psyke och humör. Det vet också var och en som har provat.

För att få ut bästa möjliga effekt av din träning gäller det att välja en träningsform som passar just dig. Den ska vara anpassad till dina fysiska förutsättningar, din personlighet och ambitioner. Därutöver är det viktigt att hitta något som du tycker är roligt, så att träningen blir något positivt. Och framförallt att den blir av överhuvudtaget.

Löpning

Löpning är en typ av träning som väcker många känslor, positiva som negativa. En av dess fördelar är att du kan utöva löpning i princip var som helst, med bara ett minimum av utrustning, där det viktigaste är att ha bra skor som passar dina fötter och löpstil samt underlaget som du springer på. Även om löpband absolut är ett alternativ för exempelvis kallt väder eller väldigt precis fart- och intervallträning, så rekommenderas verkligen att ge sig ut och springa, gärna i naturen om möjlighet finns. Annars i en vacker stadsmiljö. Vistelsen utomhus bidrar till den härliga upplevelsen.

Mångsidigt utbud på gymmet

Om löpning trots allt inte är din grej, kan det vara en bra idé att helt enkelt bli medlem på ett lokalt gym. Många gym erbjuder ett brett utbud av träning, med både redskap, olika typer av klasser och flera olika lokaler. Här kan du enkelt prova dig fram till en veckorutin som passar din kropp och schema i övrigt. Kanske vill du träna med PT, personlig tränare? Antingen regelbundet eller åtminstone ett par gånger för att komma igång. När det gäller kläder och skor är det viktigaste att du hittar plagg att vara bekväm i. Ett stort utbud av detta finns tillgängligt på sportamore.se.