Resa inom budgeten

Posted by Hanna Danielsson on maj 20, 2018
Resa

För dig som är lite ressugen men har begränsad semesterkassa har vi fler spartips nedan så att hela semestern kommer in under budgeten!

Flyga

Det funkar utmärkt att flyga på ett semesterbudget vare sig du vill hålla dig inrikes eller titta över till grannländerna i några dagar. Ett tips från Avionero om du planerar att lämna Sverige är att söka på landet och inte staden. Då kommer du att få större variation i utbud och priser och ser om det är värt en längre bussresa mellan ditt boende och flygplatsen. Har du möjlighet att vara rörlig med vilka dagar du är borta, kan du också skippa att skriva in specifika datum när du söker en resa för att få se vilka dagar och tider det är som billigast att flyga.

Förmåner

Titta vilka försäkringar och medlemskap du har. Medlemmar i Hyresgästföreningen har rabatter och erbjudanden på en massa varor och aktiviteter som du kanske inte vet om. Samma sak med din försäkring och till och med via banken. Du kan hitta rabatter på resor, inträden till djurparker och olika boenden. Du kan spara flera hundralappar genom att föra lite efterforskningar. Titta också på nya medlemskap som är gratis eller bara kostar en hundralapp och se om de erbjuder rabatter som ger mer värde än medlemskapet kostar.

Inte allt de goda

Ska man semestra på en budget går det inte att spendera hela dagen på Liseberg och sedan äta en lyxig middag innan ni går tillbaka till ert fyrstjärniga hotellrum. Det gäller att välja vad ni helst vill göra och vad ni får mest värde av. Är det Liseberg som kommer att ge er minnen eller vill ni hellre bo lyxigare än ni gör hemma? Är det roligare att få ligga på stranden än att få shoppa? Diskutera med hela familjen och välj vad ni vill göra, då är det lättare att följa budgeten då allt annat redan är bortvalt.