IFK Göteborg

Posted by Hanna Danielsson on juli 20, 2015
Göta rike

Det är inte svårt att förstå varför göteborgarna älskar sitt blåvita fotbollslag IFK Göteborg. Klubben har genom årens lopp bjudit på otaliga timmar fotbollsmagi och även påvisat fina resultat både i Sverige och internationellt.IFK Göteborg

Lite historia

En utav Sveriges mest mediterade fotbollslag är IFK Göteborg. Klubben grundades redan på tidigt 1900-tal, nämligen den 4:e oktober 1904 och är, förutom Malmö FF, det lag som ligger högst upp i Allsvenskans maratontabell. Få andra svenska lag kan uppvisa och stoltsera med de 18 gånger som IFK Göteborg blivit svenska mästare, och de framgångar de röjt, även på internationell nivå.Förkortningen i namnet, ”IFK”, står för ”Idrottsföreningen Kamraterna”, något som legat till grund för ett utav klubbens många smeknamn ”Kamraterna”. Klubben kallas även för ”Blåvitt” och ”Änglarna”, namn som används flitigt av klubbens trogna supportrar.Rent resultatmässigt kan man till viss del påstå att IFK Göteborg underpresterat under de senaste åren, åtminstone om man ser till historien som varit. Kurvan börjar dock återigen peka uppåt, något som fjolårets 2:a plats i Allsvenskan starkt indikerar. Säsongen innan det avslutades på en 3:e plats, så fortsätter man följa detta inslagna mönster, ser 2015 mycket lovande ut för götarna.

Vind i seglen

Några andra som märkt av den vändande trenden är majoriteten av de stora spelbolagen. Även i oddskalkylerna märker man av att IFK Göteborg har medvind i seglen, något som avspeglas i det faktum att det är få matcher där laget står som underdog inför kommande möten.Som alltid när liknande situationer uppstår, ska det bli kul att se hur länge medgången kan hålla i sig. Klart är i alla fall att IFK Göteborg i skrivande stund är ett lag som satt sig i respekt inför årets matcher.