Det är i Göteborg det händer

Posted by Hanna Danielsson on augusti 19, 2015
Göta rike

Om du har funderat på att besöka Sveriges framsida så finns det gott om konserter, evenemang och festivaler som kan få dig att ta beslutet redan idag. Från världskända artister till mysiga nattliga turer med båt, Göteborg har något för alla.

Restauranger och attraktioner

Göteborg, Sveriges näst största stad, är lätt att förälska sig i. Det finns alltid något att hitta på bland de olika kulturella husen, fantastiska restaurangerna och trevliga kvarteren. Dessutom hittar du även nöjesparken Liseberg, en park som inte bara har mängder med åkattraktioner och restauranger utan även stora artistuppträdanden. När det kommer till mat så har White Guide, Sveriges svar på Michelinguiden, listat mängder av prisvärda restauranger på sin hemsida. Bara på Avenyn, gatan framför den kända Poseidonstatyn, finns det hela 19 restauranger som förtjänat en plats bland de goda restaurangerna i White Guides lista.

Evenemang och festivaler

Det finns mer än bara Liseberg och restauranger i världsklass i Göteborg. Det kommer regebundet nya musikartister och band som levererar otroliga spelningar. Om du någonsin har chansen så får du definitivt inte missa att se Håkan Hellström spela inför sin hemmapublik. På sidor som Evenemang.se kan du hitta och boka de senaste och största spelningarna i Göteborg. Här hittar du naturligtvis även fotbollsevenemang, hockeymatcher och biljetter till festivaler. Inom just festivalutbudet har du först och främst Way Out West, en festival som håller till i Slottsskogen och andra ställen i Göteborg. Hit kommer både stora och små artister och oftast finns ett genomgående tema i festivalen. Numera visas även filmer i festivalområdet, något som uppskattas av besökarna. En annan populär festival är Göteborg Oktoberfest, ett festligt tillfälle att dricka tysk öl och klä sig i lederhosen. Oavsett om det handlar om mat och dryck eller musik och film, så kan du hitta en bra festival för just dina intressen i Göteborg.