Champions League för MFF

Posted by Hanna Danielsson on november 20, 2014
Göta rike

Att det varit en säsong utöver det vanliga för Malmö FF är förmodligen den största underdrift i svensk fotboll på länge. Förutom att man försvarade sitt SM-guld från fjolåret så kvalificerade man sig även för Champions League.

Första laget i CL sedan AIK

Det hör nämligen inte till vanligheterna att svenska lag kvalificerar sig till Champions League, senast det skedde var 1998, då var det AIK som lyckades ta sig till gruppspel, där man fick möta drömlag som Barca och The Gunners. Malmö fick inte möta Barcelona och inte heller Zlatans PSG, men nog så väl Atletico Madrid– fjolårsfinalisten i Champions League, som pressade Real Madrid, som till sist lyckades vinna titeln, så till den grad att det var plågsamt att se hur det tyvärr inte höll hela vägen.

Pressade regerande vikarierande mästarna

Efter en inledande, men dock  så hedersam förlust mot Juventus på bortaplan så mötte Malmö sedan Olympiakos, ett lag som matchen innan hade kört över de regerande mästarna Atletico Madrid och vunnit med 3-2 – vilket förstås inte bådade gott för Malmö, som givetvis inte förväntades kunna ta tre poäng i matchen. När domaren blåste av den matchen så hade Malmö mot alla odds slagit tillbaka det grekiska mästarlaget med 2-0 och skrällen var ett faktum.Matchen därefter så hoppades många att Malmö skulle kunna återupprepa bedriften mot just Atletico Madrid. Efter att matchen länge var mållös så blev det dock till sist en kross av spanjorerna och Malmö var för tunt denna gång. Något det dock kommer att pratas om länge är returmötet på Swedbank Stadion i Malmö. Malmö pressade Atletico mycket hårt och matchen har av Erik Niva beskrivits som årtusendets bästa prestation av ett svenskt fotbollslag. Med lite flyt och en domare på tårna så hade Malmö förmodligen tagit tre poäng även i denna match, men en mycket hedersam 0-1 förlust visar att Malmö kommer att bli ett lag att räkna med framöver. Det var inte siffrorna i sig, utan prestationen som sådan.Två matcher återstår nu av gruppspelet för Malmö FF. Här får ni njuta lite av stämningen från matchen mot Olympiakos.