Slutstrid i Allsvenskan

Posted by rnn.yqe. on september 25, 2013
Göta rike

Hösten är kommen och det börjar dra ihop sig till slutstrid i årets upplaga av den allsvenska fotbollen i Sverige. Med i slutstriden har vi flera av lagen från Götaområdet. Både Malmö och Helsingborg ligger bland de tre främsta i tabellen med sex matcher som återstår. Vi ska ge er förutsättningarna för utgången.

Läget

För det första så tar vi oss en titt på tabelläget inför de sista sex matcherna:

1. Malmö FF 24 14 6 4 45 – 26 19 48
2. IFK Göteborg 24 14 5 5 41 – 24 17 47
3. Helsingborgs IF 24 13 6 5 53 – 27 26 45

Som vi ser så är det alltså väldigt jämt i den yttersta toppen och bara tre poäng skiljer de tre första lagen. Om vi ser till spelschemat och oddsen hos spelbolagen  inför de återstående matcherna så verkar det som att Malmö kommer få stå som favorittippade att ta hem guldet. Vi ska nedan presentera Malmös och Helsingborgs vägar fram till slutet, men först kan du ta en titt på spelschemat på sportsajten Svenskaspelare.com, där du också kan läsa artiklar om hur lagens framfart.

Malmö

Kvar att möta: Helsingborg (B), Mjällby (H), Häcken (B), Brommapojkarna (H), Elfsborg (B) och Syrianska (H).
Form: Formen är svårtydd. En vinst, en förlust och en oavgjord de senaste matcherna. Vinsten var mot Norrköping, som inte är med och slåss högt i tabellen.
Kommentar: Matcherna mot Mjällby, Häcken och Syrianska är givetvis viktiga att vinna, men nyckelmatcherna kommer att bli mot Helsingborg och senare också borta mot Elfsborg. Det är få lag som vinner i Borås på konstgräset.

Helsingborg

Kvar att möta: Malmö (H), Elfsborg (B), Halmstad (H), Åtvidaberg (B), Kalmar (H) och AIK (B).
Form: Lustigt nog så ser Helsingborgs form närmast identisk ut då man jämför med Malmö. En seger, en förlust och en oavgjord de senaste tre matcherna.
Kommentar: Helsingborg har ett något svårare program än Malmö och med två av nyckelmatcherna som kommer i de två första av de kvarstående sex matcherna. Först Skånederbyt mot Malmö då och sedan, precis som Malmö så möter man Elfsborg på bortaplan. Lyckas det ena men inte det andra laget ta tre poäng i Borås så kan det var avgörande. Sen får man inte räkna bort andraplacerade IFK Göteborg och AIK, som Helsingborg avslutar mot på Friends Arena.