Dela fotbollsintresset med barnen

Posted by admin on september 27, 2016
Barn, Fotboll, Sport

kids-soccer-football-children_429223594

Man ska gärna dela intressen med sina barn. Och fotboll eller sport överhuvudtaget är en nyttig och hälsosam hobby som man kan dela på flera sätt. 

Uppmuntra intresset

Om ditt barn gillar fotboll kan du gärna uppmuntra intresset. I goda händer kan sporten ge bra hälsa, många kompisar, göra barnet aktivt och är bra för socialisering och att lära sig arbeta i grupp. Du kan uppmuntra hobbyn utanför planen också. Vad sägs som att ta några fotbollsinfluenser till kalaset.

Börja spela fotboll

När ditt barn vill börja i ett knattelag är det dags att köpa in den nödvändiga utrustningen. Om man jämför ser man tydligt att fotbollen är ett betydligt billigare än att syssla med hockey, så det kan man vara tacksam för när man får leva lite snålare en månad.

Ett barn ska ha bra fotbollsskor, träningskläder och benskydd. Detta kan man hitta begagnat till bra priser. Man vill så klart ge barnen de bästa och senaste, men att låna/hyra/köpa begagnat är lite billigare kan löna sig i slutändan. När man vet om barnet vill fortsätta eller inte, kan man bestämma om man ska köpa nya fotbollsgrejor.

Ansvar som förälder

Man måste också komma ihåg att göra fotbollen till en rolig hobby, vare sig om de gillar att titta på matcher eller spela själv. Barn i unga åldrar ska inte hamnar under press eller känna att de bara duger om de gör mål eller vinner matchen. Föräldrar ska heja på alla barnen, inte bara sina egna. Det finns gott om tid att bli tävlingsinriktad och lära sig de mer strikta fotbollsreglerna.

Om du känner din egen tävlingsinstinkt vakna, kom ihåg den här mantran:

  • Barn är inte små elitidrottare
  • Domaren är mänsklig
  • Ledarna är oftast ideella
  • Föräldrar hejar på alla
  • Barnidrott ska bygga på lek och glädje